OM OSS

“HAPPY HEARTS CARE, BLE STARTET VINTEREN 2018 AV EKTEPARET TANEI OG LARS PETTERSEN. DRØMMEN OM Å HJELPE MENNESKER I KENYA, I FORSKJELLIGE LIVSSITUASJONER VOKSTE FRAM I DERES HJERTER GJENNOM FLERE ÅR.”

Tanei og Lars møtte hverandre i Kenya sommeren 2016, da Lars kom for å jobbe som frivillig på barnehjemmet i Kiserian hvor Tanei var leder. De ble raskt gode venner og senere samme høst forlovet de seg i Norge. Etter mye reising fram og tilbake mellom Kenya og Norge i 2017 kom endelig den store dagen. Dagen de giftet seg i Namanga, Kenya høsten 2017. I julen ble ekteskapet også feiret stort i Norge med familie og venner.

Tanei sin familie bor fortsatt i enkle jordhus og bølgeblikk hus. Her bor mor, far og to brødre med sine familier.

Tanei er masaai og kommer fra Namanga, Kenya. Gjennom egen oppvekst, erfaringer, skole og jobb, kjenner hun meget godt til Kenyas kulturelle og tradisjonelle historie. Tanei har tidligere jobbet blant annet for den store organisasjonen World Vision som har gitt henne mye kunnskap og ikke minst hjulpet henne med å knytte mange kontakter. Tanei har lenge gått med ett kall i sitt hjerte til å starte et mottakssenter. Et senter rettet mot unge jenter som har blitt giftet bort av sine fedre. Et senter hvor man kan ta i mot jenter for å hindre de fra å bli omskjært mot sin vilje i ung alder.

Lars er født og oppvokst i Oslo og har alltid hatt et stort hjerte for å hjelpe mennesker. Starten på Afrika engasjementet kom da Lars var tenåring og ble fadder for en liten gutt i Brasil og senere i Kenya. Siden da har ønsket om jobbe med hjelpearbeid i Afrika stadig blitt større. Så da han fikk muligheten til å jobbe frivillig på et barnehjem i Kenya i 2016 ble det fart på drømmen. Samme høsten var han også på et undervisningsoppdrag for “Wrigley” , hvor jobben var å lære bort kunnskap om tannhelse på skolene i Botswana. Afrika har ligget på hans hjerte gjennom flere år. Da han traff Tanei åpnet det seg nye dører i forhold til å nå ut til folk med hjelp og omsorg.

Tanei og Lars setter ekteskapet og kjærligheten veldig høyt, de er først og fremst hverandres nummer en i livet. Derfor er det fantastisk at Gud satte begge hjertene i brann og gav dem kallet til dette arbeidet. Gjennom et sterkt, trygt og godt ekteskap med masse “crazy” kjærlighet, er de godt rustet til oppgaven med HHC. Det har hele tiden vært veldig viktig for dem begge å kunne gå inn i dette arbeidet sammen som ektepar.

Det ligger dypt i deres hjerter å hjelpe unge jenter fra å bli giftet bort i de små landsbyene, hjelpe familier til å ha tilgang på mat, hjelpe barn med skolegang og utruste lokalsamfunn til å utnytte tilgjengelige ressurser for å kunne fylle sine behov av bla mat og drikke.